TOP Cărți thriller, mister și suspans

TOP Cărți thriller, mister și suspans

Luna octombrie este perfectă pentru cărțile pline de mister și suspans. Fie că vorbim de romane horror, thriller sau care prezintă situații dramatice care ne dau fiori, astfel de cărți se numără mereu printre cele preferate de public. Sunt ușor de citit datorită ritmului alert și provoacă multe discuții între cititori. Cine e criminalul? Oare îl vor prinde? Astfel de întrebări apar deseori când citim o carte plină de suspans, iar deznodământul de la final provoacă reacții de tot felul.

Dacă și tu ești unul dintre acei cititori care abia așteaptă să pună mâna pe un thriller de excepție, ai ajuns la locul potrivit, fiindcă astăzi îți vom prezenta câteva din cărțile de top ale acestui gen. De la romanele faimoase ale maestrului Stephen King, până la lansările recente, precum Fecioarele de Alex Michaelides, am inclus în listă toate thrillere pe care orice fan ar trebui să le citească.

TOP CĂRȚI THRILLER

Pacienta tăcută și Fecioarele de Alex Michaelides

În 2018 Alex Michaelides debuta cu romanul Pacienta tăcută și milioane de cititori l-au declarat drept thrillerul lor favorit.

Pacienta tăcută prezintă povestea Aliciei Berenson, o tânără internată într-un spital psihiatric de maximă securitate și este o pacientă atipică. A fost închisă în urma unei crime, însă imediat după ce Poliția a ajuns la locul faptei, Alicia a decis să nu mai vorbească niciodată.

Fecioarele este povestea unor crime de la Cambridge, iar profesorul de tragedie greacă devine suspectul principal. De asemenea, se pare că victimele sunt membre ale unei societăți secrete, cunoscute sub numele de Fecioarele.

Ambele cărți sunt pline de mister și suspans, iar autorul reușește să mențină atenția cititorului pe tot parcursul acțiunii.

Liliacul, Cărăbușii și Pasărea cu piept roșu de Jo Nesbø

Trilogia prezintă o serie de cazuri rezolvate de inspectorul criminalist Harry Hole de la Poliția din Oslo. Acesta este detașat la Sydney pentru a asista în rezolvarea unui caz de crimă, însă nu poate sta deoparte și se implică tot mai mult în caz.

În al doilea volum al seriei, Harry Hole este trimis în Thailanda, urmând ca în al treilea volum să se întoarcă la o crimă din trecutul întunecat al Norvegiei. Așa că dacă ești în căutarea unei serii care să te țină cu sufletul la gură și să te plimbe prin mai multe culturi și fusuri orare, trebuie să încerci cărțile scrise de Jo Nesbø.

„Un thriller complex și ingenios, care pur și simplu îți taie răsuflarea.” – The New York Time Book Review

Carrie și Billy Summers de Stephen King

Carrie este un clasic al romanelor horror, fiind primul publicat de Stephen King și romanul care a pornit cariera de succes a autorului. Povestea o are în prim plan pe Carrie White, o adolescentă marginalizată de colegele ei și abuzată fizic acasă de către mama ei. Tânăra trece printr-o serie de evenimente traumatizante, iar când disperarea ei ajunge la apogeu descoperă că posedă o putere specială: telekinezia. Oare își va folosi puterile pentru a se apăra, ori pentru a se răzbuna pe toți cei care i-au făcut rău?

Cât despre scrierile recente ale autorului, Billy Summers este cel mai nou roman semnat de Stephen King. Acesta prezintă povestea unui lunetist, veteran decorat, care își câștigă existenta ca asasin plătit. În timpul ultimei sale misiuni ceva merge prost și astfel aflăm detalii tulburătoare despre orășelele americane tradiționale, război, dar cunoaștem și cel mai interesant cuplu din opera lui Stephen King.

Dacă vrei și mai multe recomandări, uite mai jos propunerea noastră de Halloween. Iar dacă ești fan al cărților spooky, îți recomandăm să verifici și recomandările noastre de cărți scrise de Stephen King, regele genului horror.

About Author

andreea


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *