Penguin Random House va publica romanul Nostalgia, semnat de Mircea Cărtărescu, în colecția Clasici Moderni

Penguin Random House va publica romanul Nostalgia, semnat de Mircea Cărtărescu, în colecția Clasici Moderni

Pentru că ne place să îți aducem vești bune, trebuie să te anunțăm că autorul Mircea Cărtărescu va fi inclus în colecția de Clasici Moderni, la una dintre cele mai mari edituri din lume. Penguin Random House a ales să includă în colecția lor romanul Nostalgia, semnat de autorul român, alături de autori precum F. Scott Fitzgerald, H.G. Wells sau Albert Camus. 

Romanul Nostalgia

Romanul Nostalgia a fost publicat pentru prima oară în anul 1989, însă la acea vreme purta titlul Visul. A fost republicat 4 ani mai târziu și tradus în mai multe limbi, fiind o operă extrem de apreciată de către critici la nivel internațional.

L.A. Times spune despre opera lui Cărtărescu: ,,este fascinantă, pătimașă și neașteptată – așa cum poate fi numai literatura adevărată.”

„La treizeci de ani de când am început-o şi la douăzeci de ani de la ediţia completă Humanitas, Nostalgia rămâne cartea mea cea mai citită şi cea mai citată, în ţară şi în lume” – declara autorul în 2013. 

Penguin Books

Penguin Books este o editură britanică fondată în anul 1935 și este una dintre cele mai cunoscute din întreaga lume. Când vine vorba de literatură clasică, editura Penguin este un etalon al industriei. Printre autorii români publicați de prestigioasa editură se numără și Emil Cioran și Mihail Sebastian.

Ediția Penguin a romanului Nostalgia va fi disponibilă din data de 4 martie 2020, iar dacă te-am făcut curios, află că poate fi deja precomandată. 

About Author

andreea


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *