Interviu – Simona Husaru despre cărți și sensibilitate

Interviu – Simona Husaru despre cărți și sensibilitate

După cum știți deja, activitatea noastră în online nu ar fi posibilă fără ajutorul unor oameni extraordinari care ne ajută să promovăm noile apariții editoriale, dragostea pentru lectură și proiectele dragi nouă. Pe acești oameni îi numim în mod formal partenerii Cartepdia, dar ei sunt de fapt prietenii Cartepedia.

De această dată, facem cunoștință cu Simona, una dintre prietenele noastre cele mai vechi de care ne leagă ani de colaborare, concursuri, postări și mii de mesaje și mailuri schimbate.

Pentru început, mulțumim că ai acceptat să ne acorzi acest interviu. Noi te cunoaștem de mult timp, dar avem rugămintea să te prezinți în câteva cuvinte pentru cititorii care poate nu te urmăresc.

Simona: Numele meu este Simona, locuiesc la malul mării în Constanța, sunt o fire sensibilă, visătoare și iubitoare de tot ce e frumos. Îmi place mult să citesc, chiar sunt un hoarder de lecturi, și printre pasiunile mele se mai numără fotografia, desenatul și adunatul de scoici.

Prima întrebare nu are legătură cu cărțile. Vreau doar să știu cum te simți?

Simona: Am avut parte de lucruri bune și frumoase în ultimii ani, dar ultima perioadă a fost din ce în ce mai dificilă. Acum mă simt extenuată și încerc să-mi regăsesc forțele în lucrurile mărunte și să mă redescopăr pe toate planurile.

Îți amintești prima carte care te-a făcut să îndrăgești lectura?

Simona: Când eram micuță de tot răsfoiam cărticele, dar nu erau o pasiune a mea. Mai apoi am descoperit cărți captivante în clasele primare, printre ele numărându-se “10 negri mititei” de Agatha Christie, o lectură opțională pentru vacanța de vară. Mult mai târziu, în generală, am descoperit seria Harry Potter care mi-a fost deschizătoare în lumea minunată a cărților.

Noi te urmăream și când blogul tău se numea Secretele Cărților. NE întrebam dacă oamenii încă te mai asociază cu acel nume și cât de dificilă a fost pentru tine trecerea de la Secretele Cărților la Secretele Simonei?

Simona: Mersi frumos pentru urmărire! Îmi amintesc și acum cu drag despre Secretele Cărților. M-am întrebat de câteva ori dacă nu am făcut o greșeală atunci când mi-am făcut un rebranding, însă am decis că am evoluat așa că totul a fost în favoarea mea. Având multe pasiuni diverse și fiind o fire curioasă, m-am gândit să împărtășesc cu ceilalți cât mai multe dintre ideile și plăcerile mele și să prezint și colțuri din viața mea.

Cât de des îți scriu urmăritorii ca să îți ceară/ mulțumească pentru recomandări?

Simona: Sunt perioade și perioade, însă sunt cititori care mă urmăresc cu drag și care rezonează cu lecturile pe care le prezint. Este plăcut să primesc îndemnul lor când nu știu ce carte să mai citesc și mai apoi să schimbăm impresii. Cel mai emoționant este când îmi scriu copii/părinții lor ca să mulțumească pentru că le-am oferit celor mici inspirația pentru a se apuca de citit!

Ai peste 16k de urmăritori, postezi aproape zilnic și ești foarte activă pe Instagram. Îți programezi postările din timp? Dedici un anumit număr de ore săptămânal? Cum reușești să te organizezi?

Simona: Numărul de urmăritori este unul măricel, și mă bucur că am creat o comunitate formată din persoane cu care rezonez. Încerc să fiu destul de activă deoarece îmi place să împart frânturi din viața mea cu urmăritorii. Mai sunt și momente când simt nevoia de o pauză de la social media.

Organizarea timpului pentru Instagram este, în continuare, o provocare uneori. Nu mereu programez postările din timp, dar de la o vreme încerc să fac acest lucru deoarece este o modalitate care-mi ușurează treaba. Când vine vorba de orele petrecute în online pentru Instagram, numărul variază, însă încerc să mă limitez undeba sub 1-2 ore pe zi. O oră e suficientă pentru a face tot ceea ce doresc și este necesar pentru ca mai apoi să mă bucur și de viața de zi cu zi.

Anul acesta ai făcut 9 ani de blogging și ești în continuare activă și acolo. Ai putea împărtăși câteva sfaturi pentru cei care își doresc să își deschidă un blog?

Simona: Blogul este cel care a dat startul la tot. De aceea apreciez foarte mult acel colțișor unde am început să cresc treptat și să fiu unde sunt azi. Cei care pornesc la drum cu un blog ar trebui să facă acest lucru din dorința de a împărtăși cu cei din jur ceva care să inspire, să motiveze. Indiferent de subiectele alese, pasiunea este cea mai importantă când te ocupi de un blog, iar mai apoi poți să te gândești la strategii care să te ajute să crești mai mult.

Te-ai întâlnit vreodată cu urmăritorii tăi? Ce reacție au aceștia când te văd?

Simona: Da, am pățit să mă întâlnesc cu câțiva dintre urmăritori, în principiu cu cei care sunt cititori de cărți. Au fost foarte entuziasmați și chiar m-au emoționat și pe mine. De asemenea, am reușit să creez și câteva prietenii în acest mod și sunt foarte recunoscătoare!

Dacă ți-ai putea desfășura activitatea într-un singur loc (Facebook/Instagram/Blog/Youtube) ce ai alege și de ce?

Simona: Este foarte greu să aleg. Aș opta undeva între Blog și Instagram. Blogul este cel care m-a ajutat să fiu unde sunt, iar Instagram este mai la modă în ziua de azi. Probabil aș fi realistă și aș alege Instagramul pentru a putea ține pas cu ce e actual. Cu toate acestea, nu aș șterge Blogul.

Ți s-a spus vreodată că dai prea mulți bani pe cărți?

Simona: Cu siguranță! Cred că oricărui cititor înrăit i s-a spus acest lucru. Am început să fiu mai cumpătată cu aceste “cheltuieli”, dar dintre toate viciile, cred că cititul este unul sănătos!

Suntem total de acord cu tine! În încheiere, poți transmite câteva cuvinte/urări/recomandări pentru Cartepedieni?

Simona: Dragii mei Cartepedieni, vă simt aproape cu toate că nu ne cunoaștem toți. Să fiți mereu cu zâmbetul pe buze, cu lecturile în suflet și să nu uitați cine sunteți, chiar și în cele mai grele zile. Să iubiți și să apreciați tot ce aveți și unde ați ajuns. Viața e prea scurtă pentru regrete și pentru a vă judeca! Trăiți cât se poate de liberi.

Simona, încă o dată îți mulțumim și sperăm ca cititorii noștri să intre chiar acum pe conturile tale de Instagram și de Youtube și să te urmărească, fiindcă suntem sigură că se vor îndrăgosti de conținutul tău.

Pe Simona o găsiți pe Youtube, FacebookInstagramGoodreads și blog.

About Author

andreea


« Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *