Începe școala cu noi! Cartepedia te pregătește pentru noul an școlar

Începe școala cu noi! Cartepedia te pregătește pentru noul an școlar

Începe școala și suntem siguri că fiecare început de an școlar vine la pachet cu multe emoții, nu doar pentru elevi. Din dorința de a transmite mai departe emoția începerii școlii, dar și pentru a facilita găsirea celor necesare pentru noul an, am creat pe site o nouă secțiune, dedicată tuturor învățăceilor. Secțiunea de educaționale este dedicată preșcolarilor, elevilor din ciclul primar, gimnazial, precum și liceenilor. Conține manuale, culegeri, jocuri, cărți de pregătire pentru examene și evaluări, dar și întreaga noastră colecție de cărți și kit-uri Montessori.

Te invităm să descoperi secțiunea de Educaționale de pe site și să îți completezi ghiozdanul cu tot ceea ce ai nevoie pentru noul an școlar.

Începe școala! 5 recomandări utile

Deși au trecut ani buni de când redacția Cartepedia pășea pragurile unei școli, încă au rămas o bună parte din acele emoții. În fiecare an, la final de toamnă, retrăim acele emoții din copilărie. Așadar, uite 5 sfaturi utile, pe care noi ni le-am fi dorit să le aflăm când încă eram la școală.

Citește (și) ce îți place

Știm că uneori bibliografia obligatorie nu este 100% pe placul tău, însă este necesară. Recomandarea noastră este să îți creezi un program, astfel încât să citești pentru școală, dar și ce îți place ție. Acordă-ți zece minute înainte de culcare, ori dimineața în drum spre școală pentru a citi cărțile care nu fac parte din lectura obligatorie pentru școală. Dacă ai deja rucsacul ocupat, poți opta pentru ebook sau un audiobook.

Verifică selecția noastră de bibliografie școlară.

Profită de activitățile extrașcolare

Activitățile extrașcolare sunt importante deoarece dezvoltă abilitățile de comunicare, imaginația și te ajută să îți faci prieteni noi. Dacă nu faci deja o activitate pe lângă școală, îți recomandăm să te înscrii într-un club de lectură, la un curs despre ceva ce te pasionează sau să te apuci de un sport.

Învață la toate materiile

Este perfect normal ca o materie să îți placă mai mult decât alta. Cu toate acestea, este important să înveți cât poți de bine la toate și să îți dai silința. În timp ce unii elevi știu din primii ani de școală ce carieră vor urma, există multe nedumeriri cu privire la alegerea liceului, facultății și a carierei. De aceea considerăm că este important să rămâi deschis/ă la cât mai multe opțiuni și să nu te axezi doar pe o materie până nu știi concret ce vrei să faci mai departe, pentru ați fi apoi mai ușor la admitere.

Leagă prietenii

Majoritatea oamenilor leagă prieteniile solide încă din anii de școală. Este perioada în care vei petrece cel mai mult timp alături de persoane de aceeași vârstă, așa că alege să petreci timp de calitate alături de prietenii tăi. Dacă în clasa ta nu găsești pe cineva cu care să îți facă plăcere să stai, încearcă să te înscrii la diverse activități. Poți, de asemenea, să te înscrii într-un club de carte online pentru a cunoaște alți oameni cu pasiuni asemănătoare cu ale tale.

Călătorește

Știm la ce te gândești. Cum să îmi permit ca elev să călătoresc? S-ar putea să te surprindă, dar fix în perioada în care ești elev poți călători, fără să fie nevoie să cheltui mulți bani. Îți recomandăm să te interesezi de taberele școlare organizate de școala în care înveți. O altă variantă este să te înscrii la diverse concursuri și olimpiade, iar dacă te califici pentru următoarele etape cel mai probabil vei călători într-un alt oraș. Iar dacă ești student, interesează-te de programele Erasmus disponibile pentru a călători și studia în Europa.

About Author

andreea


« Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *