Două ecranizări spectaculoase: Dune & Fundația

Două ecranizări spectaculoase: Dune & Fundația

Toamna este anotimpul în care vremea rea ne ține mai mult în case și astfel beneficiem de mai mult timp pentru citit și pentru urmărit serialele favorite. Deja ne-am obișnuit ca romanele populare să fie adaptate în serii de succes de către servicii de streaming precum Netflix sau HBO, însă anul acesta, fanii romanelor SF se vor bucura de două ecranizări spectaculoase.

Seria de romane Dune va fi ecranizată și lansată într-un film la finalul lunii octombrie, iar seria Fundația a avut deja premiera în luna septembrie pe Apple TV+.

Mult așteptatul film Dune

Filmul are la bază romanele scrise de Frank Herbert și prezintă povestea complexă a lui Paul Atreides, un tânăr prinț a cărui familie conduce planeta Arrakis, cunoscută și sub numele de Dune. Rolul protagonistului va fi interpretat de Timotheé Chalamet, actor cunoscut pentru rolul său din pelicula Strigă-mă pe numele tău.

În toamna anului trecut eram extrem de entuziasmați fiindcă apărea primul trailer pentru filmul Dune. Deși lansarea filmului a suferit modificări din pricina restricțiilor impuse de pandemia actuală, se pare că și criticii așteptau cu nerăbdare lansarea. Filmul regizat de Denis Villeneuve a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de film de la Veneția, unde a fost aplaudat timp de 8 minute.

Dacă ți-am stârnit interesul pentru carte, află că în luna octombrie ai reduceri de până la 25% la cărțile din seria Dune și multe alte titluri Armada.

Distribuție filmul Dune

În mult așteptat peliculă vor juca rolurile principale actorii Zendaya, Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Jason Momoa, Stellan Skarsgård și Oscar Isaac.

Fundația de Isaac Asimov

Seria de cărți Fundația scrisă de Isaac Asimov este supranumită drept una dintre cele mai bune opere SF ale tuturor timpurilor. Dacă nu ai apucat să citești cărțile, le poți comanda de pe Cartepedia cu 20% reducere.

Seria prezintă povestea unui imperiu galactic aflat în declin. Pericolul iminent este reprezentat de Epoca Întunecată care va urma, iar o echipă de savanți încearcă să micșoreze distanța dintre prezent și momentul declinului, pentru a pune bazele unui nou imperiu, mai puternic. Dacă serialul va avea succes, producătorii au anunțat că se vor întinde pe durata a 80 de episoade, iar ca sursă de inspirație au o întreagă serie de cărți semnate de Asimov.

Distribuție serialul Fundația

Serialul îi va aduce în același loc pe actorii Jared Harris, Lee Pace, Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Terrence Mann și Cassian Bilton.

Dacă nu te-am convins, îți recomandăm să urmărești și trailerul.

About Author

andreea


« Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *