Descoperă magia lui Harry Potter!

Descoperă magia lui Harry Potter!

Povestea seriei Harry Potter începe în anul 1997, odată cu lansarea primului volum, Harry Potter și piatra filozofală. Au urmat încă 6 volume și cărțile au devenit populare în întreaga lume. Cele 7 volume s-au vândut în peste 450 de milioane de exemplare și traduse în peste 60 de limbi. Succesul răsunător al acestor cărți au transformat-o pe autoare, J. K. Rowling, în cea mai bogată scriitoare din istorie.

La 4 ani de la lansarea primului volum, personajele din Harry Potter apăreau pentru prima oară pe ecrane. Fanii au așteptat filmul cu atâta ardoare, încât Harry Potter şi Piatra Filosofală a fost filmul cu cele mai mari încasări din 2001.

Regia filmului i-a fost încredinţată lui Chris Columbus, iar personajele principale au fost interpretate de: Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson în rolul lui Hermione Granger, Rupert Grint (Ron Wesley), Tom Felton (Draco), Robbie Coltrane (Hagrid), Richard Harris (Dumbledore), Alan Rickman (Severus Snape) și Maggie Smith (profesoara Minerva McGonagall).

Deși atât cărțile, cât și filmele Harry Potter au ajuns la final, popularitatea acestora nu încetează. Cărțile sunt în continuare la mare căutare, motiv pentru care apar constant noi ediții, din ce în ce mai frumoase. Dacă v-am făcut curioși, aflați că pe cartepedia.ro găsiți întreaga serie Harry Potter (în engleză, română și în franceză), în diverse ediții, inclusiv cea ilustrată, pentru care editura Arthur a adăugat recent cel de-al treilea volum, Harry Potter și prizonierul din Azkaban.

Descoperă magia cu pachetele Harry Potter!

Surprize pentru fanii Harry Potter

Luna decembrie este una plină de surprize pentru fanii seriei Harry Potter. Una dintre aceste surprize are legătura cu o nouă carte scrisă de autoare, iar pe celelalte le poți viziona alături de familie sau de alți fani.

J.K. Rowling revine în atenția cititorilor cu o poveste impresionantă despre curaj, prietenie și Crăciun. Mărețele aventuri ale Porcului de Crăciun este o carte pentru copii, dar care poate fi citită și îndrăgită și de cei mari fără probleme. Recomandăm citirea în fața șemineului sau a bradului de Crăciun, alături de o ciocolată caldă și o pătură călduroasă pentru a crea atmosfera ideală de sărbători.

Iar pentru cei care încă își așteaptă scrisoarea de la Hogwarts, recomandăm să urmăriți Harry Potter: Hogwarts – turnirul caselor, o competiție în cadrul căreia vor ieși învingători doar cei care vor răspunde corect la cât mai multe întrebări despre universul Potter. De asemenea, puteți urmări Return to Hogwarts, o producție special creată cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea primului film Harry Potter. Actorii Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson și regizorului Chris Columbus vor discuta despre filmele care le-au marcat cariera, vor depăna amintiri și vor împrătăși întâmplările haioase din timpul filmărilor.

În încheiere, vă lăsăm un infografic cu 5 lucruri interesante despre Harry Potter. Suntem curioși, voi știați aceste lucruri?

Harry Potter – TOP 5 lucruri interesante

About Author

andreea


« Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *