Cărți despre anxietate

Cărți despre anxietate

În ultimii 2 ani, viețile noastre au fost date peste cap. Stresul, grijile și teama că ceva rău se va întâmpla ocupă loc de cinste în mințile majorității. Cum ne putem gestiona emoțiile și învăța că ceea ce simțim e normal? Cum să acceptăm că nu suntem singuri în lupta cu anxietatea? Dacă și tu ai astfel de întrebări, aceste cărți te pot ajuta să te cunoști mai bine. De asemenea, dacă intri pe cartepedia.ro până pe 30 noiembrie, vei găsi reduceri de până la 50% la titlurile de non-ficțiune.

Înainte de a prezenta cărțile recomandate de echipa Cartepedia, trebuie să înțelegem ce este anxietatea:

Conform specialiștilor, anxietatea este ,,o emoție ce se caracterizează printr-o stare neplăcută de tulburare interioară, adesea acompaniată de comportament nervos precum a păși înapoi sau înainte, tulburări somatice și ruminația. Este vorba de emoții subiective neplăcute de spaimă față de evenimente anticipate, precum simțământul morții iminente. Anxietatea nu este același lucru cu frica, care este un răspuns la o amenințare reală sau percepută, întrucât anxietatea implică așteptarea unei amenințări viitoare. Anxietatea este un simțământ de neliniște și îngrijorare, care este de obicei generalizată ca o reacție la o situație care văzută doar în mod subiectiv ca amenințătoare. Este adesea acompaniată de tensiune musculară, agitație, oboseală și probleme de concentrare. Dacă anxietatea este experimentată în mod regulat, individul ar putea suferi de o tulburare de anxietate.”

6 Cărți despre anxietate care te-ar putea ajuta

Curajul social. Cum să depășești anxietatea socială și chiar să-ți meargă bine de Eric Goodman

S-ar putea să te surprindă ceea ce vom spune acum: foarte mulți oameni suferă de anxietate. Anxietatea socială de exemplu, este o parte normală a ființei umane, însă există modalități de a-i reduce impactul. Fie că te confrunți cu anxietatea socială ajunsă la stadiul de fobie, sau nu îți place să iei inițiativa când vine vorba de vorbit în public sau la o petrecere cu mulți oameni, cartea de față îți arată ce trebuie să faci în orice situație dificilă.

Relax, Dammit! Ghid de utilizare în epoca anxietății de Timothy Caulfield

Cânt te-ai relaxat ultima oară? Îți amintești un moment recent în care nu ai lăsat gândurile și grijile să îți vină de hac? Dar ultimul somn liniștit? Îți amintești când l-ai avut? În cartea Relax, Dammit!, expertul în politici de sănătate, Timothy Caulfield, ne duce printr-o zi obișnuită – de la momentul în care ne trezim până când mergem la culcare – și arată știința care stă la baza acțiunilor și obiceiurilor noastre. Cu o bază solidă în descoperirile științifice actuale și fiabile, autorul indică o cale mai puțin stresantă – ceea ce înseamnă că ne putem permite cu toții să ne relaxăm mult mai mult.

Anxietatea, bestia din tine. Viața într-o lume dominată de frică de Eric Goodman

Precum Bestia din basmul Frumoasa și Bestia, anxietatea este o emoție pe care tindem uneori să o judecăm greșit, să o încadrăm drept ceva negativ și de care trebuie să ne vindecăm no matter what! Cartea de față reprezintă o abordare plină de compasiune față de persoanele care suferă de anxietate. În loc să te lupți cu anxietatea, cartea aceasta te încurajează să o vezi ca pe un erou interior.

Statut și anxietate de Alain de Botton

  • Eşti preocupat de cât de bine te descurci?
  • Eşti îngrijorat că nu te descurci atât de bine pe cât îţi doreşti?
  • Invidiezi succesul celor din jurul tău?

Dacă și tu ai astfel de întrebări, autorul Alain de Botton îți va oferi răspunsurile mult dorite prin intermediul cărții Statut și anxietate. Apelând la istorie, filozofie, economie, artă şi politică, autorul dezvăluie felurile ingenioase prin care cele mai puternice minţi reușesc să depășească grijile.

Îmblânzirea anxietății. Cum să oprim spirala îngrijorării și a fricii ca să ne vindecăm mintea de Judson Brewer

De la anxietate putem ajunge la obiceiuri nocive, ori dependențe. Însă anxietatea nu este ceva ce afectează doar o anumită categorie de oameni. Anxietatea poate apărea din simpla urmărire a știrilor sau din petrecerea timpului pe rețelele sociale. Prin urmare, anxietatea ne poate afecta pe toți. Din fericire, o putem îmblânzi cu ajutorul unor tehnici prezentate în această carte.

Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare de Scott Stossel

„Scott Stossel conferă acestei povestiri profunzime, inteligență și perspectiva care i-ar putea lumina mulți ani de acum încolo pe cei ce suferă în tăcere.“ – ELIZABETH GILBERT

Autorul scrie această carte pornind de la propria sa experiență cu anxietatea, reușind astfel să prezinte ,,problema” cu care mulți dintre noi se confruntă într-o manieră simplă, bine studiată și mai ales, empatică.

About Author

andreea


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *