Blind date cu o carte: Încearcă și tu!

Blind date cu o carte: Încearcă și tu!

E februarie sau luna în stil Jane Austen. Acum, mai mult ca nicicând în an, dulcegăriile nu mai sunt demodate. Ba chiar se poartă plânsul la filme de dragoste, fluturașii în stomac și cărțile romance. Ele devin un ritual modern de Valentine’s Day. Un ritual de încercat, fie că ai o relație romantică sau nu.

Dacă ești cartepedian cu acte în regulă, probabil că și ție îți place să te asortezi cu sezonul. Însă, asta nu include doar cititul cărților de dragoste. Mai avem și alte câteva idei despre cum să pui puțină sare și puțin piper în relația ta cu lectura.

De ce blind date?

Blind date-ul e cireașa de pe tortul activităților pe care le poți face cu o carte. De ceva vreme, se afla și pe lista noastră. Am profitat de sezonul dragostei, ca să îi dăm check. Firstly, trebuie să spunem că e un super mod de a ieși din zona de confort.

Să faci asta, indiferent că e cu o carte sau un om, înseamnă să îți lărgești orizontul. Nu e un clișeu. A ieși din zona de confort îți oferă ochelari noi de privit lumea. Aici nu vei descoperi doar lucruri diferite. Vei descoperi un tu diferit.

Shortly, trebuie neapărat să încerci asta. Dar cum?

#HowItSDone: Cum funcționează un blind date cu o carte?

Cutia surpriză conține, pe lângă carte, și o doză dublă de senzație out of the box. Înainte să dai ochi în ochi cu ea, câțiva fluturași se vor așeza în stomacul tău. Oare o să fie genul tău? Te vei pregăti sufletește, ca să afli asta.

Când vine momentul adevărului, nu uita că o carte nu se judecă după copertă. Citește-o, indiferent de editură, gen, autor, stil. Nu știi niciodată ce vei afla la finalul ei.

Un mic sfat: Orice blind date se întâmplă, cel mai adesea, într-un decor diferit. Probabil, întâlnirea se petrece acasă. Așa că nu ar fi rău să inviți la date și o lumânare parfumată, o ciocolată caldă sau ceva de ronțăit. Lectura merge întotdeauna cu o atmosfera cosy, nu?

#ItSNotAMatch: Se întâmplă să nu fie genul tău

All in all, ce citești arată cine ești. Cu alte cuvinte, romance-ul înseamnă visător, veșnic îndrăgostit. Nonficțiunea arată că ești pragmatic. Abosorbi informații ca un burete. Mystrery ne spune că ești prietenul analitic. Rezolvi întotdeauna problema. Și totuși, acestea sunt niște tipare. Lumea nu funcționează mereu după ele.

Desigur că lecturarea unui gen incompatibil se poate contrazice cu personalitatea ta. Însă nu uita că ai ceva de învățat din orice experiență. Nimic nu e întâmplător. Citește-o de dragul blind date-ului! However, dacă dragoste cu sila chiar nu se poate, o poți face cadou oricui crezi că se identifică genului ei.

Câteva cărți de dragote

Literatură românească:

Literatură străină:

Urmează să mărim lista într-un articol dedicat topului cărților de dragoste. Stai pe aici!

O concluzie mai puțin siropoasă

All in all, lumea nu se schimbă cu nimic dacă primești ursuleți de pluș. Nici dacă mergi la cine romantice. Sau dacă mergi la blind date cu o carte și vezi filme de sezon. Poate doar vânzările cresc.

Însă ceea ce este cu adevărat important de Valentine’s Day sau Dragobete este iubirea. Adică, acel sentiment care mută munții din loc și care înfrumusețează oamenii. Iubirea este una dintre frumusețile unei lumi pe care o vedem din ce în ce mai urâtă. De aceea, merită elogiată. Book blind date-urile, cărțile romance sau filmele sunt moduri perfecte prin un cititor poate face asta.

In conclusion, nouă ne-a plăcut tare mult book blind date. Așa că urmează să îl facem posibil și în variantă cartepediană. Dacă ți-a plăcut și ție ce am povestit, Fii cu ochii pe site-ul nostru, pentru că blind date box-urile vor apărea curând aici: https://www.cartepedia.ro/

About Author

Cartepedia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *