20+ Cărți ecranizate Netflix

20+ Cărți ecranizate Netflix

Ești în căutarea unor cărți ecranizate? Ai ajuns la locul potrivit, fiindcă ți-am pregătit o listă de zeci de cărți care au fost adaptate ulterior în filme sau seriale pe care le poți urmări chiar acum pe Netflix. Am ales romane de dragoste, SF, horror, dar și istorice, pentru a-ți arăta câtă varietate poți găsi la capitolul cărți ecranizate.

Multe dintre cărțile populare (ex. Pe aripile vântului, Papillon etc.) s-au bucurat de-a lungul anilor de ecranizări de excepție, urmărite cu sufletul la gură de generații. Însă în ultimul timp, datorită apariției serviciilor de streaming precum Netflix, HBO Max sau hulu, multe dintre cărțile recent apărute și îndrăgite de public au parte de ecranizări într-un timp record. Nu este exclus nici cazul în care mai întâi apare serialul și apoi cartea, însă cele mai bune ecranizări sunt acelea în care ordinea este inversă.

Dacă te-am făcut curios/curioasă și vrei să afli ce cărți au fost ecranizate în filme și seriale de succes, sau pur și simplu ai nevoie de puțină inspirație pentru felul în care să îți petreci restul zilei, ți-am pregătit o listă cu peste 20 de recomandări.

De asemenea, te invităm să descoperi lista noastră completă de cărți ecranizate Netflix.

Cărți ecranizate

Witcher

Povestea lui Geralt of Rivia a ajuns pe micile ecrane. El este un vânător cu păr alb și ochi sclipitori, care se confruntă cu regi malefici, duhuri rele, chiar și cu vampiri. Însă Geralt nu este un vânător demn de basme. Este un asasin nemilos, iar unicul său scop este acela de a-i ucide pe toți monștrii care bântuie lumea.

Strigă-mă pe numele tău

Elio și Oliver petrec împreună o vară întreagă la vila părinților lui Elio. Aflați pe țărmul Mediteranei, cei doi ajung să cunoască gastronomia italiană, cultura, să își dezvolte vocabularul, dar ajung și să dezvolte sentimente puternice unul pentru altul. Însă ceea ce au ei va continua sau va rămâne o amintire plăcută dintr-o vară petrecută în Italia?

Întâlnire perfectă

Cine nu și-ar dori întâlnirea perfectă? Un partener bine îmbrăcat, punctual, pe care să îl placă părinții și căruia să îi placă să citească? Așa gândește și Brooks când planifică admiterea lui la Columbia University. Pentru că nu își permite să achite taxele de școlarizare, decide să iasă la întâlniri plătite, unde se va transforma în băiatul perfect.

Dash, Lily şi Cartea Provocărilor

Dash și Lily se întâlnesc, după cum sugerează și titlul, prin intermediul cărții provocărilor. Cei doi ajung astfel să se cunoască doar prin textele citite și ajung apoi să își dorească să se întâlnească și face to face. Povestea celor doi este înduioșătoare, amuzantă și perfectă pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Gambitul damei

Cine ar fi crezut că ne vom îndrăgosti cu toții de șah? Când serialul Gambitul damei era lansat pe Netflix, milioane de oameni au urmărit cu sufletul la gură mini seria care prezenta povestea lui Beth, o tânără campioană a șahului. Însă știai că povestea ei este inspirată de cartea Gambtiul damei, scrisă de Walter Tevis în 1983?

Minunea

August este un băiețel special. Merge la școală ca toți ceilalți copii de vârsta sa, are o familie iubitoare și este pasionat de spațiu. Cu toate acestea, August iese în evidență, fără să vrea, datorită trăsăturilor pe care boala sa i le oferă. Fața lui arată diferit, iar deseori simte nevoia să și-o ascundă, însă nu își ascunde vreodată entuziasmul și bunătatea de care dă dovadă.

Neortodox

Deborah Feldman s-a străduit să înțeleagă și să respecte restricțiile inflexibile care-i dictau viața de zi cu zi. De la ce putea citi până la oamenii cu care avea voie să vorbească, toate aspectele identității ei erau controlate strict. Măritată la 17 ani cu un bărbat pe care abia îl cunoscuse, viața ei devine un lung șir de întrebări fără răspuns, până în ziua în care decide să fugă…

Aleea cu licurici

Kate și Tully sunt de nedespărțit. Au copilărit împreună, au făcut școala împreună și au fost colege de muncă. Drumurile lor s-au bifurcat în momentul în care Kate a decis să se dedice vieții de familie, în timp ce Tully a devenit o prezentatoare TV de succes. Însă povestea lor nu se încheie aici, fiindcă sunt readuse împreună în momentul în care amândouă au cea mai mare nevoie.

Anotimpul vrăjitoarei 

Sabrina Spellman împlinește 16 ani și știe bine că lumea ei urmează să se schimbe. Deși a studiat magia și vrăjile alături de mătușile ei, Hilda și Zelda, până acum, adolescenta a dus totuși o viață normală, mergând la liceul Baxter și petrecându-și timpul cu prietenii ei muritori, Susie, Roz și Harvey. 

Tot la capitolul cărți ecranizate intră și serialul înrudit cu Anotimpul vrăjitoarei, Riverdale, care la momentul scrierii articolului a ajuns deja la 5 sezoane și urmează al șaselea.

Irlandezul. Asasinul mafiei

Frank Sheeran, zis „Irlandezul”, a învățat să ucidă în armata americană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, participând la invazia Italiei și la eliberarea acesteia de trupele germane. Întors acasă, trăiește din rezolvarea treburilor murdare pentru alții, lucrând pentru unul dintre cei mai mari mafioți ai vremii, Russell Bufalino.

Casa bântuită

La Hill House au sosit doctorul Montague, un savant care caută dovezi solide legate de manifestările supranaturale; Theodora, asistenta sa; Luke, un aventurier și viitorul moștenitor al Hill House; și Eleanor, o tânără fragilă, cu un trecut întunecat. Dar ceea ce la început părea să fie un experiment nevinovat,, se dovedește rapid a fi o călătorie în cele mai cumplite coșmaruri ale celor patru și o investigație căreia mulți dintre ei s-ar putea să nu-i supraviețuiască.

Carbon modificat

Ce ai face dacă ai știi că poți trăi veșnic? În Carbon modificat, oamenii își pot transfera conștiința într-un nou corp, un corp mai tânăr, mai puternic, care să îi ajute să își continue nestingheriți viața. Într-un nou corp se trezește și Takeshi Kovacs, un fost agent special, readus la viață cu ajutorul magnatului Bancroft.

Jocul lui Gerald

Când vorbim de cărți ecranizate, nu putem omite romanele lui Stephen King, rege al genului horror, supranumit și regele ecranizărilor.

Jessie nu își imagina vreodată că va rămâne legată de pat într-o casă izolată din mijlocul pădurii. Deși venise aici în vacanță cu soțul ei, Gerald, lucrurile se schimbă când acesta moare subit și ea rămâne blocată în casă. Soarele apune, începe să se facă frig, iar creaturile pădurii par curioase să afle cine este această misterioasă Jessie…

Tuturor băieților pe care i-am iubit

Lara Jean este o adolescentă care visează cu ochii deschiși. Citește multe romane de dragoste și deseori își imaginează cum ar arăta viața ei dacă ar fi protagonista unui astfel de roman. Probabil acesta este și motivul pentru care ajunge să scrie scrisori de dragoste pentru băieții de care se îndrăgostește, doar că acele scrisori nu ar trebui expediate niciodată. În scurt timp realizează că scrisorile au dispărut din dulapul ei și că toți băieții pentru care a simțit vreodată ceva au primit câte o scrisoare.

Alias Grace

Acuzată de o crimă abominabilă, comisă la numai șaisprezece ani, Grace Marks este absolvită de pedeapsa capitală și condamnată la închisoare pe viață. Dar este, de fapt, Grace vinovată sau nevinovată? Amnezică sau doar vicleană? A fost Grace diavolul în haine femeiești, o adevărată ucigașă sau, dimpotrivă, doar victima neajutorată a unui complice violent?

YOU

Joe Goldberg este un șoarece de bibliotecă. Toată ziua citește, restaurează cărți vechi și își planifică următoarea crimă. Ai citit corect, Joe nu este vecinul drăguț de alături. De fapt, nimeni nu și l-ar dori ca vecin deoarece este extrem de periculos. Maniac, meticulos și extrem de inteligent, Joe dezvoltă o adevărată obsesie pentru o tânără pe nume Beck și nimic nu îl va opri din a-i cuceri inima.

Bird Box

Imaginează-ți cum ar arăta viața ta dacă nu ai putea vedea. Îngrozitor, nu-i așa? Acum imaginează-ți cum ar fi dacă ai știi că dacă ai putea vedea, ai muri instant. Cam așa își trăiesc viața Malorie și copiii săi. Se luptă cu un inamic pe care nu îl pot vedea, iar singura șansă de supraviețuire pe care o au este să nu deschisă ochii vreodată.

Băiatul cu pijamale în dungi

Bruno este un băiețel ca oricare altul. Curios, plin de viață și dornic să își facă prieteni noi. Când familia sa este nevoită să se mute datorită noii slujbe a tatălui său, Bruno trebuie să își ia la revedere de la vechii prieteni. Într-o zi, ajunge la un gard de sârmă unde întâlnește un băiețel de vârsta lui, dar care în loc de haine de stradă poartă o pereche ponosită de pijamale în dungi.

Bridgerton

Daphne este pentru al doilea an în căutarea unui pețitor. Visul ei este să găsească un soț iubitor și un tată pentru viitorii ei copii. Dintre toți bărbații disponibili, inima ei bate tocmai pentru Ducele Hastings, un burlac desăvârșit, care nu pare să dea doi bani pe viața de familie. Cei doi ajung să dezvolte o frumoasă relație de prietenie, care treptat se transformă în ceva mai mult.

Ultima scrisoare de dragoste

Trecutul și prezentul se întâlnesc când jurnalista Ellie Hawort caută un subiect inedit pentru ziarul la care lucrează. Astfel ajunge la povestea lui Jennifer Stirling, o femeie care nu își poate aminti nimic, dar care are o serie de scrisori de dragoste prin intermediul cărora își poate recăpăta amintirile.

Gone Girl

Când Nick se întoarce acasă și vede că soția sa a dispărut apelează la ajutorul poliției. Echipajul care ajunge la fața locului vede că în sufragerie s-a dus o luptă pe viață și pe moarte. De asemenea, se găsesc probe care îl indică pe Nick drept făptaș, iar întreaga comunitate se întoarce împotriva lui. Este el cu adevărat cel care a făcut-o pe soția sa să dispară?

Spune-ne în secțiunea de comentarii ce cărți ecranizate am omis și vom actualiza lista. 🙂

About Author

andreea


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *